Wie ben ik

Wie ben ik?

Ik ben Marja Nauta en met mijn huidige werkzaamheden heb ik alle dagen te maken met mensen. Zelfkennis en jezelf blijven ontwikkelen vind ik dan ook erg belangrijk. Door  zelfkennis is het mogelijk bewuster keuzes te maken en een betere ondersteuning te geven aan mensen.

In december 2017 heb ik level 1 opleiding Equine assisted coaching aan de Keulseweg succesvol afgerond. Het doel voor mij om te beginnen aan deze opleiding is dat ik mensen wil ondersteunen en begeleiden in hun coach vragen. Daarnaast heb ik 30 jaar ervaring met paarden en hoe mooi is het om de kracht van de paarden in te zetten om de coachee te ondersteunen in het behalen van hun eigen gekozen doel.

In oktober 2018 heb ik mijn level 2 opleiding Equine assisted coaching aan de Keulseweg afgerond. Tijdens deze opleiding ben ik mij meer gaan verdiepen in de verschillende technieken die in het Equine assisted coaching geïntegreerd zijn, zoals familie en organisatie opstellingen.

Intervisie en nascholing
Om mijzelf als coach te blijven ontwikkelen en om de vakkennis te onderhouden volg ik de nascholingen op verschillende coachtechnieken, methodieken, persoonlijke ontwikkeling en (lichaams)gewaarzijn. Daarnaast  volg ik de intervisie met andere coaches.

Psychosociale basiskennis
In oktober 2019 ben ik begonnen met de HBO – opleiding Psychosociale basiskennis (PSBK) bij Con Amore. Deze opleiding is door het  CPION / SNRO / V&V geaccrediteerd en erkend door zorgverzekeraars. Ik heb deze opleiding met een goed gevolg afgerond.

NOBCO/EMCC

BlueHorse Coaching heeft een NOBCO/EMCC geaccrediteerde opleiding equine assisted coach® gevolgd en is aangesloten bij het KREAC.
Op de pagina algemene voorwaarden lees je hierover meer. 

De naam

De naam BlueHorse Coaching is in de loop van mijn opleiding ontstaan. De symbolische betekenis van de kleur blauw staat voor emoties en eigenschappen die geassocieerd worden met (evenwichtig) blauw, wat onder andere staat voor wilskracht en vertrouwen in intuïtief inzicht. Daarnaast bevordert de kleur blauw communicatie en zelfexpressie.